Slovensko jezikoslovje, književnost in poučevanje slovenščine: Slovar slovenskega knjižnega jezika 16. stoletja. Veliki madžarsko-slovenski spletni slovar - Marina Bajić; Jesenšek, Marko (2020)
Monografija predstavlja vlogo in položaj slovenskega jezika v medkulturnem področju Podonavske regije. Razdeljena je na tri poglavja. V prvem poglavju je v izhodišče jezikoslovnih raziskav postavljeno vprašanje, kako se oblikuje regijska stičnost slovenskega jezika z drugimi (ne)slovanskimi jeziki. V drugem poglavju je predstavljeno najpomembnejše slovaropisno delo na področju diahronije slovenskega jezika zadnjih dvajsetih let, tj. Slovar slovenskega knjižnega jezika 16. stoletja // SSKJ16. V tretje poglavju je predstavljen Veliki madžarsko-slovenski spletni slovar. Slovenija in Madžarska sta dali pobudo za skupen slovarski projekt. Priprava madžarsko-slovenskega slovarja je bila zaupana slovenistiki na Filozofski fakulteti ELTE v Budimpešti leta 2015. SSKJ16 in Veliki madžarsko-slovenski spletni slovar sta na področju slovaropisja vrhunska znanstvena dosežka.Monografija je nacionalno pomembna študija na področju slovenskega jezika. Opozarja na jezikovno raznovrstnost, literarno-kulturno dediščino in znanstveno-raziskovalno sodelovanje slovenistov v prostoru, kjer prihaja do regijske stičnosti slovenskega z drugimi (ne)slovanskimi jeziki.