Tehnološko modeliranje energetskih procesov: Zbirka laboratorijskih vaj - Brinovar , Iztok; Igrec, Dalibor (2022)
Zbirka laboratorijskih vaj je primarno namenjena študentom 1.letnika magistrskega študijskega programa na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, in sicer kot dodatno učno gradivo pri izvajanju laboratorijskih vaj v okviru učne enote Tehnološko modeliranje energetskih procesov. Kot taka se tudi direktno vsebinsko navezuje na pripadajoče računalniške vaje. Vaje so namenjene eksperimentiranju z različnimi sistemi oz. procesi, modeliranju in vrednotenju matematičnih modelov. Študentje na takšen način izboljšajo poznavanje in razumevanje mehanizmov delovanja obravnavanih procesov ter skozi praktično delo spoznajo celoten cikličen postopek modeliranja, ki vključuje izvedbo meritev, kot tudi izdelavo in uporabo matematičnih modelov. Zbirka laboratorijskih vaj v povezavi z računalniškimi vajami in predavanji povezuje obravnavano tematiko v zaključeno celoto.