5th International Scientific Conference: Is it Time for a Total Reset? - Marina Bajić; Nedelko, Zlatko; Boršič, Darja (2021)
5. Mednarodna znanstvena konferenca: Je čas za popolni reset? Zbornik 5. mednarodne znanstvene konference organizirane na Univerzi v Maribor, Ekonomsko-poslovni fakulteti pod krovno temo »Is It Time for a Total Reset?« predstavlja prispevke v štirih sklopih.  V prvem se s področja ekonomije predstavijo konvergenčni trendi na področju človeškega razvoja v EU, značilnosti varčevanja v Severni Makedoniji, odziv evropskih gospodinjstev na Covid-19 epidemijo in njen vpliv na sektor hrane in pijače. Drugi sklop s področja managementa zajema študijo primera vstopa razvijajočih se majhnih podjetij na razvite trge, predstavitev delovanja krožnega gospodarstva na področju ponovne uporabe surovin na Poljskem, študijo primera poenostavitev administrativnih postopkov javnih storitev v Italiji ter predstavitev najbolj pogostih pristopov k motivaciji zaposlenih v javni upravi. Tretji sklop posvečen digitalizaciji zajema splošen pogled na digitalizacijo ter izzive digitalizacije na področju marketinga in izobraževanja. V četrtem sklopu se predstavi vpliv epidemije na pravni okvir, na poučevanje angleškega poslovnega jezika in na strategijo gospodarske rasti, konkurenčnosti in trajnostnega razvoja EU.