Selected Aspects of Human Life in Civil and Criminal Law - Kraljić, Suzana; Korošec, Damjan; Ünver, Yener (2021)
Izbrani vidiki človeškega življenja v civilnem in kazenskem pravu. Znanstvena monografija 'Selected aspects of human life in civil and criminal law' obsega deset avtorskih prispevkov. Avtorji v analizirajo različne vidike pomena človekovega življenja v luči civilnopravnih in kazenskopravnih izbranih tem. Slovenski in turški avtorji, zavedajoč se pomena in občutljivosti krovne teme znanstvene monografije, podajajo analizo izbranih perečih tem (npr. umor iz časti, razdedinjenje, kazniva dejanja zoper življenje in telo, ranljivost določenih družbenih skupin…) v luči obeh nacionalnih ureditev kakor tudi mednarodne ureditve ter relevatne sodne prakse. Znanstvena monografija takobralcu odpira vpogled v zgodovinske, trenutne kakor tudi prihajoče vidike človekovega življenja.