Izpitna vprašanja iz ginekologije in perinatologije - Takač, lztok; Geršak, Ksenija; Arko, Darja; Gavrić Lovrec, Vida (2021)
Učno gradivo lzpitna vprašanja iz ginekologije in perinatologije je prvo tovrstno gradivo v Sloveniji, v katerem so sistematsko zbrana vprašanja z odgovori, ki se uporabljajo pri izpitu iz ginekologije in porodništva na dodiplomskem študiju medicine. Učno gradivo je delo 23 avtorjev, specializantov ginekologije in porodnistva. Uredili so ga štirje uredniki, v njem pa je zbranih 3520 vprašanj z vseh področij ginekologije, porodništva in neonatologije, zbranih v 88 poglavjih. Med odgovori na vprašanja je pravilen le en najustreznješi odgovor (ang. single best answer - SBA). Gre za obliko preverjanja znanja, pri kateri se kandidatu zastavi vprašanje z nekaj možnimi odgovori, med katerimi je samo eden najbolj pravilen. Vprašanja in odgovori bodo lahko služili tudi za preverjanje znanja študentov drugih strok, kot so zdravstvena nega, fizioterapija in podobno, dobrodošla pa bodo tudi specializantom ginekologije in porodništva za preverjanje znanja v času priprave na specialistični izpit.