International conference Fluid Power 2021: Conference Proceedings - Marina Bajić; Lovrec, Darko; Tič, Vito (2021)
Mednarodna konferenca Fluidna tehnika 2021: konferenčni zbornik. Mednarodna konferenca Fluidna tehnika/Fluid Power je dvodnevni dogodek, namenjen vsem, ki se profesionalno ukvarjajo s hidravličnimi ali pnevmatičnimi napravami in pogoni ter vsem tistim, ki zelijo biti obveščeni o "najsodobnejšem stanju", novih odkritjih in novostih na področju hidravlike in pnevmatike. Vsi prispevki uvrščeni v program konference so recenzirani in zbrani v zbomiku konference. Srečanja strokovnjakov na teh konferencah v Mariboru je ze tradicija od leta 1995; organizira pa ga Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru. Konference so organizirane vsako drugo leto in so najpomembnejši dogodek s področja stroke v Sloveniji in v temu delu Evrope. Letošnja konferenca poteka 16. in 17. septembra v Mariboru.