Voles and Lemmings (Arvicolinae) of the Palaearctic Region - Kryštufek, Boris; Shenbrot , Georgy (2022)
Voluharice in lemingi (Arvicolinae) palearktične regije. Voluharice in lemingi so z vrstami najštevilčnejša skupina palearktičnih glodavcev, zato so pogosto predmet temeljnih in aplikativnih raziskav. Pričujoče delo, ki združuje dosežke genomike s tradicionalno taksonomijo, je avtoritativen in aktualen vodnik v taksonomijo živalske skupine, za katero se zanimajo epidemiologi, biostratigrafi, zooarheologi, evolucijski biologi, populacijski ekologi, biosistematiki, varstveni biologi, muzejski kustosi in raziskovalci različnih drugih bioloških področij. Besedilo spremlja 331 ilustracij in več kot tisoč referenc. Za vsako od 128 vrst so podane morfološke posebnosti in natančni zemljevidi razširjenosti. Knjiga bo omogočila uporabniku poglobljeno in kritično interpretacijo odnosov med vrstami voluharic in lemingov. Z njo bo lažje razumel taksonomske spremembe, ki so v tej skupini glodavcev še vedno pogoste.