Casebook on European Order for Payment Procedure and European Small Claims Procedure - Ivanc, Tjaša; Rijavec, Vesna; Zahrastnik, Kristjan (2022)
Praktični primeri na temo evropskega plačilnega naloga in evropskega spora majhne vrednosti. Publikacija Praktični primeri na temo evropskega plačilnega naloga in evropskega spora majhne vrednosti je nastala v okviru projekta Train to Enforce in je plod sodelovanja osmih pravnih fakultet širom Evrope. Publikacija vsebuje številne primere, ki so osredotočeni na Uredbo o evropskem plačilnem nalogu (Uredba št. 1896/2006) in na Evropski postopek v sporih majhne vrednosti (Uredba št. 861/2007). Praktični primeri so usmerjeni tako v praktične kot tudi teoretične vidike evropskega plačilnega naloga in evropskega spora majhne vrednosti ter bodo služili kot podlaga za samo-izobraževanje ureditve pravnih instrumentov čezmejne izterjave dolgov v EU.