Diversity of Enforcement Titles in Cross-border Debt Collection in the EU: National Report: Italy - Kaczorowska, Maria; Voinich, Alessia; Previatello, Martina (2022)
Raznolikost izvršilnih naslovov v čezmejnih izterjavah dolgov v EU: Nacionalno poročilo: Italija. Delo na zaokrožen in sistematičen način obravnava poglavitve značilnosti izvršilnih naslovov v Italiji. Osredotoča se na sodbe, sodne poravnave in notarske zapise, pri čemer pod drobnogled jemlje njihovo vsebino, obliko in učinke. Ponuja tako teoretičen uvid, kakor tudi izkušnje iz sodne prakse.