GeMMA Activity Report 2016–2022 - Golob, Tamara (2023)
GeMMA Zbornik dela 2016-2022. Primarni cilj publikacije je diseminacija raziskovalnih dosežkov Laboratorija za geoprostorsko modeliranje, multimedijo in umetno inteligenco Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Publikacija sledi prvemu zborniku laboratorija iz leta 2016 in se osredotoča na raziskovalne rezultate od takrat. V prejšnji knjigi, ki zajema obdobje 17 let, je bilo predstavljenih 35 znanstveno-raziskovalnih in razvojnih projektov, v novem pregledu aktivnosti zadnjih 7 let pa kar 58 projektov. Obstaja pa tudi sekundaren, enako pomemben cilj te knjige. Mlajšim kolegom, ki prihajajo v laboratorij, želimo začrtati smer razvoja, jih vzpodbuditi k še boljšim raziskovalnim rezultatom  in jim pokazati, kaj je mogoče doseči v 22 letih s trdim delom, predanostjo raziskovalnemu delu in močnim timskim duhom.