42nd International Conference on Organizational Science Development: Interdisciplinarity Counts - Marina Bajić; Šprajc, Polona; Maletič, Damjan; Petrović, Nataša; Podbregar, Iztok; Škraba, Andrej; Tomić, Daniel (2023)
42. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti: Interdisciplinarnost šteje. 42. mednarodna znanstvena konferenca o razvoju organizacijskih znanosti je potekala med 22. in 24. marcem 2023 v Portorožu. Glavno vodilo konference je bilo, z akademskimi in znanstvenimi razpravami ter strokovnimi dosežki gospodarskega in negospodarskega okolja spodbujati pomen vednosti z vidika interdisciplinarnosti. S konferenco, ki smo jo izvedli pod krovnim naslovom »Interdisciplinarnost šteje«, smo želeli poudariti težo na znanjih in kompetencah nacionalnega in mednarodnega okolja, ki omogočajo boljši in celovitejši razvoj posameznika, organizacij in družbe. Spremembe v vseh okoljih narekujejo širše dojemanje povezljivosti znanj in kompetenc različnih znanstvenih in aplikativnih področij kot stebra razvojnih razsežnosti. Tako v izobraževalnem prostoru kot pri delodajalcih je zaslediti pomen raznolikosti spektra znanj in kompetenc, ki pomenijo in bodo pomenile odskočno desko za interdisciplinaren preskok v boljši jutri. S povezljivostjo udeležencev mednarodne znanstvene konference želimo spodbuditi trende razvoja, ki jih zaznavajo organizacije in družba. Nedvomno je danes bolj kot poprej, pomembno sprejemati odločitve, ki generirajo sinergijo inovativnosti, različnih znanosti in aplikativnih pristopov ter spodbujajo spremembe poslovnih modelov, ki bodo vodili v trajnostno naravnano in družbeno odgovorno razvojno okolje. V Portorožu smo ponovno povezali mnenja, stališča in znanstvene ter strokovne razprave, ki bodo spodbudile delovanje vseh nas v prihodnje, tako v organizacijah kot v širši družbi.