36th Bled eConference – Digital Economy and Society: The Balancing Act for Digital Innovation in Times of Instability: June 25 – 28, 2023, Bled, Slovenia, Conference Proceedings - Marina Bajić; Pucihar, Andreja; Kljajić Borštnar, Mirjana; Bons, Roger; Ongena, Guido; Heikkilä, Marikka; Vidmar, Doroteja (2023)
36. mednarodna Blejska eKonferenca: Digitalna ekonomija in družba: Vloga digitalnih inovacij v času nestabilnosti: 25. - 28. junij 2023, Bled, Slovenija, zbornik konference. Blejska eKonferenca, ki jo organizira Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede, že od leta 1988 sooblikuje razvoj elektronskega, danes digitalnega poslovanja in digitalne družbe. Tema 36. konference je »Digitalna ekonomija in družba: Vloga digitalnih inovacij v času nestabilnosti«. V času nestabilnosti, ki vključuje politične, gospodarske, zdravstvene in okoljske izzive ter izzive pomanjkanja virov na eni strani ter hitre in prebojne tehnološke inovacije na drugi strani, je ključnega pomena zagotoviti, da digitalne inovacije še naprej vodijo do pravih in trajnostnih rešitev, ki so prilagojene potrebam vseh ljudi, organizacij in celotne družbe. Zelo pomembno je, da ne pozabimo na zaščito našega planeta, vključno z živalstvom in rastlinstvom. Ta prizadevanja vključujejo sprejetje ustreznih regulativnih okvirov, spodbujanje digitalne pismenosti in razvoja digitalnih kompetenc, spodbujanje vključujočega dostopa do digitalnih tehnologij ter obravnavanje etičnih, družbenih in okoljskih vplivov digitalne preobrazbe. Prispevki v zborniku konference obravnavajo digitalno preobrazbo organizacij, umetno inteligenco in podatkovno znanost, sisteme za podporo odločanju o poslovnih in družbenih izzivih, nove, digitalne in podatkovno vodene poslovne modele, digitalnega potrošnika, digitalno izobraževanje, digitalno zdravstvo, digitalno etiko, prestrukturirano delo ter rešitve za pametna in trajnostna mesta. Še naprej zagotavljamo odprt forum za akademske kroge, vključno s študenti, industrijo in oblikovalci politik, kjer lahko vsak prispeva k ustvarjanju boljšega sveta.