Family Medicine - Švab, Igor; Klemenc Ketiš, Zalika; Homar, Vesna (2024)
Družinska medicina. Ta učbenik družinske medicine je pomemben vir za zdravstvene delavce, ki so odgovorni za zagotavljanje storitev primarnega zdravstvenega varstva. Pomen učbenika družinske medicine je v tem, da zagotavlja z dokazi podprte informacije, ki se lahko uporabijo za usmerjanje kliničnega odločanja in izboljšanje rezultatov zdravljenja bolnikov. Ena od ključnih značilnosti tega učbenika družinske medicine, ki ga razlikuje od drugih medicinskih učbenikov, je osredotočenost na klinične primere. To pomeni, da je učbenik strukturiran na podlagi kliničnih primerov bolnikov, ki poudarjajo kompleksno in večplastno naravo primarnega zdravstvenega varstva. S predstavitvijo primerov, ki ponazarjajo različne izzive in premisleke, povezane z zagotavljanjem storitev primarnega zdravstvenega varstva, lahko učbenik družinske medicine zdravstvenim delavcem pomaga razviti veščine in znanje, ki jih potrebujejo za zagotavljanje učinkovite, v bolnika usmerjene oskrbe.