General Features of Public Law – The Slovenian Perspectives - Tičar, Bojan; Maša Tičar,, Maša Tičar, (2024)
Splošne značilnosti javnega prava – Slovenske perspektive. Ta knjiga je namenjena kot pomoč pri razumevanju splošnih značilnosti javnega prava s slovenskega vidika. Knjiga ima tri dele. Prvo poglavje obravnava državo, njene bistvene elemente in različne vrste držav, pri čemer upošteva vrsto različnih meril. V drugem poglavju so predstavljeni temeljni sestavni deli prava in oblike pravnega reda, v katere so ti deli vertikalno in horizontalno vključeni. Izrazi so včasih poenostavljeni, da bi zakon in njegovo razumevanje približali bralcem, ki niso pravniki. Tretje poglavje je namenjeno opredelitvi osnovnih pojmov upravnega prava in prava javnih uslužbencev. Upravno pravo sestavljajo predvsem pravne norme, ki urejajo temelje organizacije države in lokalnih skupnosti. Zadnji del tega poglavja je namenjen javnim uslužbencem in sistemu javnih plač.