6th International Conference on Technologies & Business Models for Circular Economy: Conference Proceedings - Marina Bajić; Potrč, Sanja; Bogataj, Miloš; Kravanja, Zdravko; Novak Pintarič, Zorka (2024)
6. mednarodna konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo: Zbornik konference. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je v sodelovanju s Strateško razvojno-inovacijskim partnerstvom – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP – Krožno gospodarstvo), s katerim upravlja Štajerska gospodarska zbornica, organizirala 6. mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo (Technologies & Business Models for Circular Economy; TBMCE), ki je potekala od 6. do 8. septembra 2023 v Grand hotelu Bernardin. TBMCE 2023 je bila namenjena predstavitvi konceptov krožnega gospodarstva in tehnologij ter metodologij, ki prispevajo k preusmeritvi gospodarskih subjektov in družbe kot celote k bolj odgovornemu, krožnemu ravnanju z viri. Konferenčni program je vključeval okroglo mizo z naslovom Standardizacija za krožno gospodarstvo – varnejše in manj zapleteno zapiranje snovnih zank, 6 panelnih diskusij, plenarno in 3 uvodna predavanja, ustna predavanja in predstavitve v obliki posterjev. Dogodek je potekal pod pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. Kot država partnerica se nam je pridružila Nizozemska.