Integracija zaganjalnika mobilnih aplikacij v lasten sistem za upravljanje mobilnih naprav (OTS 2024 Sodobne informacijske tehnologije in storitve: Zbornik 27. konference, 2024)
V svetu industrije 4.0 je vključenost mobilnih naprav vse bolj pogost pojav. Od podpore pri načrtovanju virov podjetja, skladiščnega poslovanja, usmerjanja delavcev, vse do optimizacije procesov, opazimo, da so nepogrešljiv del modernih industrij. Na njih je naloženih vse več aplikacij po meri, katere je potrebno vzdrževati. Posledično je smiselno razmišljati o sistemu za upravljanje mobilnih naprav MDM (ang. Mobile device management). V prispevku predstavimo postopek implementacije lastnega sistema MDM znotraj privatnega podjetja. Osredotočili smo se predvsem v razvoj zaganjalnika na mobilni napravi, ki skrbi za zagon, nalaganje in posodabljanje mobilnih aplikacij. Zaganjalnik je implementiran na osnovi ogrodja večplatformnih uporabniških vmesnikov aplikacije .NET MAUI. Zraven implementacijskih podrobnosti opišemo še cevovod v platformi GitLab, ki poskrbi za samodejno posodabljanje mobilnih aplikacij. Na koncu sledi analiza koristnih napotkov ter možnosti izboljšav sistema.