Signali v programskem jeziku JavaScript (OTS 2024 Sodobne informacijske tehnologije in storitve: Zbornik 27. konference, 2024)
V sodobnem spletnem razvoju je asinhrona komunikacija ključna za zagotavljanje odzivne uporabniške izkušnje. Tradicionalne metode, kot so povratne funkcije in obljube, lahko postanejo kompleksne. Medtem ko sintaksa async/await poenostavi asinhrono programiranje, še vedno ne rešuje vseh težav. Signali predstavljajo sodobno rešitev za te izzive, saj omogočajo modularno in prilagodljivo obvladovanje dogodkov. Signali omogočajo preprosto registracijo in sprožanje dogodkov ter boljšo modularnost v aplikacijah. Prispevek se osredotoča na preučitev signalov v JavaScriptu, njihovih osnovnih konceptov, primerov uporabe in prednosti, kot so zmanjšanje odvisnosti med komponentami, izboljšana asinhrona komunikacija in poenostavljeno upravljanje stanja. Poudarjena je tudi integracija signalov v priljubljena ogrodja JavaScript, kot so React.js, Vue.js in Angular.