Vprašanja za poglobljen razmislek in izboljšanje poučevanja glasbene umetnosti (dodatek k poglavjem 10−19) - Kovačič, Bojan (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Poglavje ponuja nabor vprašanj, ki temeljijo na vsebini desetih poglavij monografije (poglavja 10−19): Učenje preko glasbenih delavnic, Vloga pevskih zborov v šolah, Glasba kot sredstvo za izboljšanje koncentracije, Glasba in motorični razvoj, Učenje z glasbenim zapisom in brez zapisov, Učenje glasbe s pomočjo petja, Sodobna glasbena tehnologija v šolah, Multikulturnost v glasbenem izobraževanju, Glasbeni projekti v osnovni šoli in Glasbene zvrsti. Vprašanja so razvrščena v štiri sklope (načrtovanje pouka, izvajanje pouka, opazovanje in vrednotenje, izboljšave in nadaljnji razvoj) ter učiteljem in študentom omogočajo poglobljen razmislek o lastni pedagoški praksi.