Kritična analiza diskurza v korpusu rap pesmi v povezavi z družbenimi razmerji v ideologiji petodstotnih - Kolarič, Jožef (Music with a Message: Words, Music and Propaganda 2, 2025)
V osemdesetih letih 20. stoletja se je rap razširil po vsem svetu, znotraj njega pa se je razvilo tudi več ideologij. Ena izmed prvih ideologij v rapu je bila doktrina štirih elementov, ki jo je razvil Afrika Bambaataa, s časom pa so vzniknile še druge. V besedilu bomo s pomočjo kritične analize diskurza raziskali, kako se skozi intertekstualnost in aluzijo v rap glasbi kažeta ideologiji, in sicer hip hop in ideologija petodstotnih.