Raziskovanje literarne ustvarjalnosti slovenskih pisateljic na prelomu 20. in 21. stoletja - Borovnik, Silvija (Slavistična prepletanja 6, 2025)
Prispevek se posveča raziskovanju del slovenskih pisateljic v zgodovini slovenske književnosti, in sicer na podlagi izbranih publikacij: Pišejo ženske drugače? (1995), Pripovedna proza v Slovenski književnosti III (ur. Jože Pogačnik, 2011), Kliči me po imenu (2013), Književne študije (2012), Večkulturnost in medkulturnost v slovenski književnosti (2017) ter Ugledati se v drugem: slovenska književnost v medkulturnem kontekstu (2022). V njih je analizirano predvsem prozno delo slovenskih avtoric od 2. polovice 19. stoletja do sodobnosti, ki je tudi uvrščeno v kanon slovenske literarne zgodovine.