Logistika in oskrbovalne verige skozi igro - Kramar, Uroš (Strenghtening Supply Chains: Strategies for Resilience and Agility, 2026)
V sodobnem dinamičnem svetu so logistika in oskrbovalne verige ključne za delovanje družbe in gospodarstva. Igre in simulacije ponujajo interaktiven pristop ter omogočajo udeležencem, da raziskujejo in razvijajo logistične koncepte ter rešitve za izboljšanje. Te igre, osredotočene na premagovanje ključnih izzivov logistike, spodbujajo inovativnost in prepoznavanje izgub. V okviru oskrbovalnih verig igre prikažejo kompleksne povezave med deležniki ter izzive, ki se pojavijo zaradi morebitnih motenj. Med priljubljenimi igrami najdemo igro distribucije piva, izdelavo papirnatega ali lego letala, igro žogic ali penice in testenine. Skozi sestavek ugotovimo, da so igre in simulacije dragocena orodja za raziskovanje in boljšanje logistike in oskrbovalnih verig ter močno prispevajo k boljšemu razumevanju ključnih procesov sodobnega načina življenja.