Supporting Teachers of Pre-primary Education to Develop Children’s Thinking (Interdisciplinary Research in Teaching and Learning: New Perspectives and Approaches, 2024)
Namen prispevka je predstaviti inovativne učne pristope k teoretičnim in praktičnim modulom, ki so bili zasnovani za podporo študentom študijskega programa predšolska vzgoja na področju razvoja komunikacije in kritičnega mišljenja. Podatki so bili zbrani z vsebinsko analizo seminarskih nalog študentov (N=185) in iz refleksivnih poročil študentov (N=185). Podatki so bili analizirani z odprtim in tematskim kodiranjem. Rezultati so pokazali, da so študenti, ki so imeli možnost študirati pri integriranem predmetu z uporabo podpornih gradiv, dosegli boljše rezultate v vseh spremljanih kategorijah kot študenti, ki so študirali po prvotnem študijskem načrtu. Ta primerjava poudarja pomen integriranega pristopa k pripravi bodočih učiteljev, kjer v okviru obsežnih učnih modulov pridobijo celosten pogled na preučevano problematiko.