Izboljševanje podjetniške izkušnje s pomočjo podpornega okolja v Ljubljanski urbani regiji – kadrovskopodporno okolje za podjetništvo - Kovačević, Vanja; Marič, Miha (Izboljševanje podjetniške izkušnje s pomočjo podpornega okolja v Ljubljanski urbani regiji, 2025)
Podjetništvo je eden od ključnih dejavnikov gospodarskega razvoja, saj spodbuja ustvarjanje novih delovnih mest in krepi konkurenčnost gospodarstva. V prihodnosti bo vse večji poudarek namenjen razvoju inovativnih produktov in storitev v vseh gospodarskih panogah. Podjetniki, zlasti na začetku svoje poti, se srečujejo s številnimi izzivi, ki vplivajo na njihovo rast in dolgoročno uspešnost. Zagotavljanje ustrezne podpore je ključno za krepitev kompetenc, spodbujanje inovativnosti ter doseganje stabilne in dolgoročne rasti. Z učinkovito podporo se izboljšuje podjetniška izkušnja ter krepi sposobnost prilagajanja podjetnikov hitro spreminjajočim se razmeram na trgu. V središču raziskave je preučevanje vloge podpornih mehanizmov pri spodbujanju podjetniškega razvoja. V sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) smo izvedli raziskavo, ki temelji na pregledu relevantne literature, anketnem vprašalniku med udeleženci podpornih programov in strukturiranem intervjuju z Dejanom Marinčičem, svetovalcem direktorice za podjetništvo in inovativnost. S kombinacijo kvantitativnih in kvalitativnih raziskovalnih metod smo pridobili celovit vpogled v delovanje podpornih programov ter oblikovali predloge za nadgradnjo obstoječih sistemov podpore v okviru RRA LUR.