University of Maribor Faculty of Economics and Business Research Achievements and Impact (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2024)
Univerza v Mariboru Ekonomsko-poslovna fakulteta raziskovalni dosežki in vpliv. Raziskovalno poročilo prestavlja celovit pregled raziskovalne dejavnosti Ekonomsko-poslovne fakultete (EPF) med letoma 2021 in 2023. Prikazuje pomembne akademske in praktične prispevke fakultete na različnih raziskovalnih področjih, s poudarkom na zavezanosti k reševanju sodobnih izzivov in doseganju odličnosti. Poročilo povzema različne dosežke EPF, kot so raziskovalni projekti, poslovni projekti, publikacije, citati, objave v znanstvenih revijah, organizirane konference in zaključene doktorske disertacije. Poudarja tudi pomembno vključenost študentov v raziskovanje, kar kaže na predanost fakultete praktičnim izkušnjam, njeno spoštovanje raziskovalne etike ter usklajenost raziskovalnega dela s cilji trajnostnega razvoja (SDGs). Poročilo predstavlja uravnotežen pogled na raziskovalni portfelj fakultete, izpostavlja uspehe in trenutna razvojna področja. Gre za podroben dokument, ki učinkovito predstavlja razgibano raziskovalno kulturo na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru in njene pomembne prispevke na akademskem ter praktičnem področju.