Phraseologie im Wörterbuch und Korpus = Phraseology in dictionaries and corpora (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2014)
Frazeologija v slovarjih in korpusih. Frazeologija v slovarju, frazeologija v korpusu - to zveni manj kompleksno, kot je v resnici. Ker je v resnici in ob natančnejšem pregledu zadeva bolj zapletena, in ne le, če izraz frazeologijo razumete v smislu znanstvene discipline, torej v smislu frazeološke raziskave, ampak tudi, še posebej, če jo obravnavate kot področje področja ’frazeologije’ ’razumel. Navsezadnje nikakor ni tako, da je frazeologija vsebovana v slovarju ali korpusu po lastni želji in je tako rekoč "tako" v druge namene - začenši s preprostim zanimanjem za zasebno uporabo, s poučevanjem in poučevanjem, do frazeoloških raziskav - je na voljo. Namesto tega se slovar in korpus (natančneje, različni slovarji in korpusi) med seboj razlikujejo v tem in različnih drugih pogledih in so lahko tudi v zapletenih medsebojnih odnosih. Prispevki segajo v tradicionalno dvoletno konferenco Evropskega društva za frazeologijo (EUROPHRAS) , ki je potekala na mariborski univerzi od 27. avgusta 2012 do 31. avgusta 2012.