38th Bled eConference: Empowering Transformation: Shaping Digital Futures for All: Conference Proceedings (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
38. mednarodna Blejska eKonferenca: Omogočanje preobrazbe: Oblikovanje digitalne prihodnosti za vse: Zbornik konference. Blejska eKonferenca, ki jo organizira Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede, že od leta 1988 sooblikuje razvoj elektronskega, danes digitalnega poslovanja in digitalne družbe. Tema 38. konference je »Omogočanje preobrazbe: Oblikovanje digitalne prihodnosti za vse«. Osrednja tema izpostavlja potrebo po digitalni preobrazbi, ki je usmerjena v dobrobit človeka in družbe kot celote. Poudarjamo pomen vključujočega in trajnostnega razvoja, ki omogoča enakopravno udeležbo različnih deležnikov pri oblikovanju digitalne prihodnosti za vse, zasnovane na etičnih, družbenih in trajnostnih temeljih. V tem okviru so digitalne tehnologije sredstvo za preoblikovanje obstoječih sistemov in rešitev, ki bodo naravnane na človeka. Z rešitvami želimo spodbujati razvoj inovacij, krepitev odpornosti ter ustvarjanje dolgoročnega družbenega in gospodarskega napredka. Prispevki v tem zborniku konference raziskujejo vrsto tem, vključno s priložnostmi in izzivi dvojnega prehoda, novimi digitalnimi tehnologijami, umetno inteligenco in podatkovno znanostjo, odločitveno analitiko za poslovne in družbene spremembe, digitalnimi inovacijami in poslovnimi modeli, prestrukturiranim delom in delovnim mestom prihodnosti, digitalnim zdravstvom, digitalno etiko, digitalnim izobraževanjem, pametnimi in trajnostnimi mesti, digitalnimi potrošniki in digitalno preobrazbo javnega sektorja.