Usmerjanje trajnostnega razvoja podjetja (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Publikacija Usmerjanje trajnostnega razvoja podjetja obravnava pomen trajnostnega razvoja kot ključnega elementa sodobnega poslovanja. Predstavlja 17 ciljev trajnostnega razvoja (SDGs) in poudarja njihovo implementacijo v poslovne modele podjetij za krepitev konkurenčnosti, odpornosti in dolgoročne uspešnosti. Raziskuje inovativne poslovne modele, vpliv trajnostne zakonodaje ter vključevanje družbene odgovornosti in raznolikosti v strategije podjetij. Poseben poudarek namenja trajnostni (pre)usmeritvi družinskih podjetij in vlogi neprofitnih organizacij. Publikacija ponuja teoretične temelje, analize najboljših praks in konkretne primere trajnostnega upravljanja ter inovacij. Cilj je ozaveščanje o pomenu trajnostnega razvoja, spodbujanje novih pristopov v poslovanju ter krepitev sodelovanja med podjetji, akademsko skupnostjo in družbo. S tem prispeva k ustvarjanju trajnostne prihodnosti in dolgoročnemu uspehu podjetij v spreminjajočem se globalnem okolju.