9th FEB International Scientific Conference: Sustainable Management in the Age of ESG and AI: Navigating Challenges and Opportunities (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
9. mednarodna znanstvena konferenca: Trajnostno upravljanje v dobi ESG in umetne inteligence: Soočanje z izzivi in priložnostmi. Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru je v sooragnizaciji Rajagiri Business School, Kerala, India, organizirala 9. mednarodno znanstveno konferenco z naslovom Sustainable Management in the Age of ESG and AI: Navigating Challenges and Opportunities. Mendarodna znanstvena konferenca je združila mednarodne raziskovalce, strokovnjake in praktike, ki so razpravljali o trajnostnem upravljanju v kontekstu naraščajočega pomena okoljskih, socialnih in upravljavskih (ESG) dejavnikov ter hitrega razvoja umetne inteligence (UI). Udeleženci so predstavili znanstvene prispevke, ki so obravnavali izzive in priložnosti, povezane z vključevanjem ESG načel in naprednih tehnologij v strateške in upravljavske procese. Dogodek je omogočil interdisciplinarno izmenjavo znanja ter spodbudil povezovanje akademskega in gospodarskega okolja z namenom razvoja inovativnih in odgovornih praks upravljanja za trajnostno prihodnost.