The Impact of Digital Economy on One Belt One Road Initiative - Liu, Dazhi; Wang, Weizhuo (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Vpliv digitalne ekonomije na »One belt of road« pobudo. Publikacija celovito obravnava vpliv razvoja digitalneg ekonomije na pobudo En pas, ena pot (BRI). Združuje empirične analize, primerjalne študije in konceptualne prispevke, ki osvetljujejo povezave med digitalno transformacijo, čezmejno trgovino, tujimi neposrednimi investicijami (OFDI), inovacijami ter digitalno infrastrukturo. Avtorji raziskujejo vpliv digitalnih tehnologij, kot so umetna inteligenca, blockchain, e-plačila in pametna mesta, na sodelovanje na področju BRI. Publikacija vključuje tudi sodobne poslovne modele, strategije digitalne preobrazbe podjetij ter vidike zakonodaje, trajnosti in uporabniške percepcije. Namenjena je raziskovalcem, odločevalcem in praktikom, ki jih zanimajo digitalno povezovanje, trajnostni razvoj in priložnosti v okviru pobude BRI.