Izzivi prenosa vodenja na naslednjo generacijo v družinskem podjetju (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Monografija “Izzivi prenosa vodenja na naslednjo generacijo v družinskem podjetju” združuje sedem poglavij, ki z enotnim znanstvenim okvirjem – od kritičnega pregleda literature in analize stanja do empiričnih raziskav in praktičnih pobud – raziskujejo ključne vidike nasledstva v podjetju Dines d. o. o. V prvem poglavju obravnava digitalno podporo znanju, sledijo tematike kariernega načrtovanja, modela 3K za razvoj vodij, digitalne preobrazbe nabavnih procesov, uporabe naprednih tehnologij pri prenosu lastništva, pravnih vidikov družinske ustave ter konceptualne zasnove CRM-sistema za B2B-prodajo. Cilj monografije je z multiperspektivnimi rešitvami – od digitalnih orodij in kariernih strategij do pravnih mehanizmov in informacijskih sistemov – vzpostaviti celosten “nasledstvo 4.0” okvir, ki povezuje teorijo in prakso ter podpira trajnostni razvoj, konkurenčnost in dolgoročno kontinuiteto slovenskih družinskih podjetij.