International Conference Fluid Power 2025: Conference Proceedings (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Mednarodna konferenca Fluidna tehnika: Zbornik povzetkov. Mednarodne konference Fluidna tehnika/Fluid Power so dvodnevni dogodek, namenjen vsem, ki se profesionalno ukvarjajo s hidravličnimi ali pnevmatičnimi napravami in pogoni ter vsem tistim, ki želijo biti obveščeni o "najsodobnejšem stanju", novih odkritjih in novostih na področju hidravlike in pnevmatike. Vsi prispevki, uvrščeni v program konference, so recenzirani in zbrani v zborniku konference. Srečanja strokovnjakov na teh konferencah v Mariboru je tradicija že od leta 1995 dalje. Letošnja konferenca je jubilejna – 30 let od izvedbe prve konference Fluidna tehnika. Konferenca je vedno organizirana v okviru Laboratorija za oljno hidravliko na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru, ob podpori strokovnih služb fakultete in Univerze v Mariboru. Konference so dvodnevni dogodek, organizirane vsako drugo leto in so najpomembnejši dogodek s področja stroke v Sloveniji in v tem delu Evrope. Letošnja jubilejna konferenca FT2025 bo potekala 17. in 18. septembra v Mariboru, v Kongresnem centru Habakuk.