Praktikum za ustavno pravo - Dacar, Rok (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Publikacija Praktikum za ustavno pravo je namenjena poglobljenemu študiju temeljnih konceptov in institutov ustavnega prava skozi analizo izbranih odločb Ustavnega sodišča Republike Slovenije. Zasnovana je kot didaktični pripomoček za študente prava, ki se pri študiju srečujejo z izzivi razumevanja in praktične uporabe ustavnopravnih vsebin. Poseben poudarek je namenjen novejši sodni praksi, ki pomembno prispeva k razvoju in razumevanju ustavnega reda. Praktikum spodbuja kritično razmišljanje, argumentacijo in razpravo ter omogoča študentom, da pridobijo vpogled v delovanje ustavnosodnega nadzora in pomen varstva ustavnih pravic v sodobni družbi.