Uvod v WordPress - Brdnik, Saša; Heričko, Tjaša; Čučko, Špela; Karakatič, Sašo (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2026)
Učbenik celovito in sistematično predstavlja sodoben sistem za upravljanje vsebin WordPress, namenjen študentom, učiteljem in začetnikom v razvoju spletnih mest. Obravnava temeljne koncepte delovanja WordPressa, od lokalne namestitve in osnovnih nastavitev do upravljanja vsebin, uporabnikov in medijev. Poseben poudarek je namenjen temam, vtičnikom in prilagajanju funkcionalnosti, vključno z osnovami razvoja lastnih vtičnikov, tipov vsebin in taksonomij. Učbenik se dotakne tudi optimizacije za iskalnike ter dobrih praks pri vzdrževanju spletnih mest. Vsebina je podprta s številnimi praktičnimi primeri, posnetki zaslona in razlagami, ki omogočajo postopno razumevanje snovi. Učbenik bralca vodi od osnov do naprednejših konceptov ter omogoča samostojno izdelavo in upravljanje profesionalnega WordPress spletnega mesta. Namenjen je tako pedagoški rabi kot tudi praktični uporabi v realnih projektih.