Advances in Production and Industrial Engineering (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Napredek v proizvodnji in industrijskem inženirstvu. Ta publikacija, znanstvena monografija, ponuja izčrpne serije poglavij znanstvenih raziskovalcev, ki jih izvajajo regionalni avtorji, oblasti s področij in povzema glavne znanstvene prispevke. Poglavja obravnavajo teme iz optimizacijskih tehnik pri razvoju proizvodnje, kakovosti proizvodnih procesov, razvoja izdelkov in procesov, tehnologij za razvoj poslovanja in dejavnikov družbenega in gospodarskega razvoja. Ta znanstvena monografija, ki sta jo uredila dva urednika s prispevki avtorjev poglavij, predstavlja napredne teme za študente, vzgojitelje in strokovne delavce. Uredniki se zahvaljujejo vsem avtorjem poglavij za veliko zanimanje za rezultate raziskav in strokovno znanje. Spodbujamo vse, da nadaljujejo uspešno zelo dragoceno sodelovanje med Fakulteto za strojništvo Univerze v Mariboru in Fakulteto za strojništvo na SV. Cirila in Metoda v Skopju.