Osnove projektiranja konstrukcij - Premrov, Miroslav; Kozem Šilih, Erika (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Učbenik »Osnove projektiranja konstrukcij« je namenjen kot osnovno gradivo in pomoč pri dodiplomskem študiju s področja projektiranja gradbenih konstrukcij. V učbeniku so podane vse najvažnejše teoretične osnove iz področja projektiranja, analize gradbenih obtežb in potresnega inženirstva, ki so osnova za razumevanje obnašanja gradbenih konstrukcij. Vsebina učbenika se glede osnovnih zahtev projektiranja navezuje na zahteve sledečih Evropskih standardov: Evrokod: Osnove projektiranja konstrukcij, Evrokod 1: Vplivi na konstrukcije - 1.1.del: Splošni vplivi - Prostorninske teže, lastna teža, koristne obtežbe stavb, Evrokod 1: Vplivi na konstrukcije - 1.3.del: Splošni vplivi - Obtežba snega, Evrokod 1: Vplivi na konstrukcije – 1.4.del: Splošni vplivi - Vplivi vetra ter Evrokod 8: Projektiranje potresnoodpornih konstrukcij – 1.del: Splošna pravila, potresni vplivi in pravila za stavbe.