The International Conference, October 6, 2017. »Health Professionals - Stress, Burnout and Prevention«: Book of Contributions (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Mednarodna konferenca, 6. oktober 2017. »Stres, izgorevanje zdravstvenega osebja in zaščita«: zbornik prispevkov. Od zdravstvenih delavcev v zdravstvenih ustanovah se pogosto zahteva, da z drugimi ljudmi preživijo nekaj časa. Pogosto je interakcija med osebjem in stranko osredotočena na trenutne težave stranke (fizične, psihološke, socialne) in je zato obremenjena z občutki bolečine in trpljenja, strahu, obupa, nemira in jeze. Glavni cilj našega srečanja je razprava o posledice takih osebnih bremen in tudi boljši vpogled v ozadje pojava poklicne izgorelosti na splošno. Ker izgorelost ne more biti samo rezultat značilnosti delovnega mesta, ampak se lahko pojavi tudi kot posledica organizacije dela, družbenih odnosov, pa tudi nekaterih osebnih značilnosti in življenjskega sloga posameznika, je nujno treba iskati oblike podpore ne samo pri posamezniku, ampak je treba upoštevati tudi preventivne možnosti na institucionalni ravni.