Brežice Energy (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2018)
Energija Brežic. Vodnik po Brežicah z naslovom Brežice Energy prinaša zgodbo o mestu Brežice, ki jo pripovedujejo študenti Fakultete za turizem Univerze v Mariboru s sedežem v Brežicah. Brošura je nastala kot del projekta v okviru ur angleškega jezika na dodiplomskem študiju turizma, združuje pa ideje, vtise, misli in napotke veliko avtorjev – študentov, ki bodo Brežice zaradi tukaj preživetih študentskih dni vedno nosili v srcu. Skozi vodnik boste imeli priložnost spoznati Brežice skozi oči mladih, ki vam hkrati svetujejo, kaj obiskati, kje so skriti brežiški kotički in nenazadnje, kaj lokalnega morate obvezno poskusiti, da boste Brežice z okolico tudi okusili. Ocvirkovka in bizeljski ajdov kolač sta le dve kulinarični posebnosti, za kateri v študentskem vodniku najdete recepta. Vodnik je avtorsko delo študentov in mentorice, opremljen z avtorskimi fotografijami študentk, ki prinaša sporočilo, da imajo Brežice, ki ležijo v Posavju, ponuditi veliko in da smo tam vsi dobrodošli.