Osnove zemljišnoknjižnog prava - Čizmić, Jozo; Šago, Dinka; Kačer, Blanka (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2018)
Knjiga je po svojoj namjeni udžbenik za studente integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija prava, te specijalističkog diplomskog stručnog upravnog studija Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Splitu te diplomskog sveučilišnog studija Geodezije Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu. Knjiga je podijeljena na osam poglavlja, U prvom poglavlju se objašnjavanju temeljni pojmovi i daje pregled tijeka sudskog parničnog postupka. U drugom se obrađuju poslovi geodeta (organizacije/udruge proistekle iz geodetske djelatnosti te državna i javna tijela vezana za geodetsku djelatnost, stručni ispit), te sudski postupci u kojima sudjeluju geodeti. Treće poglavlje predstavlja uvod u zemljišnoknjižno pravo (temeljne pojmove i načela zemljišnoknjižnog prava), četvrto, pod nazivom Zemljišnoknjižno organizacijsko postupovno pravo obrađuje sastav zemljišnih knjiga, vrste zemljišnoknjižnih upisa, te pravne učinke upisa. U petom poglavlju posvećena je pozornost predmetima upisa u zemljišne knjige. Šesto poglavlje obrađuje funkcionalno postupovno pravo, a sedmo posebne vrste postupaka. U posljednjem, osmom poglavlju sadržaj knjige zaokružujemo sažetim objašnjenjem odnosa katastra i zemljišnika.