Po poti modre frankinje: Modra frankinja kot osnova vinskega turizma v Sevnici (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2019)
Vse več destinacij vidi svojo priložnost preboja na trg skozi vinski turizem. Oblikujejo se novi produkti, sklepajo nova partnerstva in tržijo nova doživetja. V sklopu Študentskega inovativnega projekta za družbeno korist (ŠIPK) 2016-2020 se je skupina študentov različnih fakultet Univerze v Mariboru v sodelovanju Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica lotila priprave nove vinske poti, ki bo v ospredje postavila modro frankinjo. Vinogradnike, vinarje, gostinske in nastanitvene obrate, lokalne kulturne in naravne znamenitosti ter druge privlačnosti Občine Sevnica smo združili pod enim imenom - “Modra vinska pot.” Gre za ime, ki v slovenskem jeziku nosi dva pomena. Če ga razumemo dobesedno, pomeni modro barvo grozdne kožice modre frankinje. Hkrati pa “modro” razumemo tudi kot modrost in odgovornost. Monografija predstavlja Sevnico, njeno zgodovino in značilnosti. Opredeljena je turistična ponudba območja in podrobneje predstavljen vinski turizem na izbrani destinaciji. Oblikovana je nova vinska pot, ki med seboj povezuje lokalne pridelovalce vina iz modre frankinje, ne manjkajo pa niti gostilne in restavracije, ki modro frankinjo uporabljajo kot sestavino svojih jedi. Povezovanje lokalnih ponudnikov in njihovo tesno sodelovanje tako pri realizaciji projekta kot njegovem nadaljnjem nadgrajevanju je bistveno za prepoznavnost Sevnice po produktih, ustvarjenih iz modre frankinje.