33rd Bled eConference – Enabling Technology for a Sustainable Society: June 28 – 29, 2020, Online Conference Proceedings (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
33. Blejska eKonferenca: Tehnologije za omogočanje trajnostne družbe: 28. - 29. junij 2020, online, konferenčni zbornik. Blejska eKonferenca, ki jo organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru, sooblikuje elektronske interakcije od leta 1988. Blejska eKonferenca je najstarejša, najbolj tradicionalna in najbolj priznana konferenca na tem področju z več kot 30-letno tradicijo. V letu 2020 je bila Blejska eKonferenca prvič v zgodovini organizirana na spletu. Vloga digitalnih tehnologij ni bila nikoli tako pomembna kot v tem času, saj ljudem med karanteno omogoča interakcijo in delo od doma. Tema letošnje 33. konference je "Enabling Technology for a Sustainable Society" (slo.Tehnologije za omogočanje trajnostne družbe). Družba zahteva drugačne ekonomske modele, ki morajo biti bolj odgovorni, pravični in manj izkoriščevalni, da bi dosegli blaginjo za vse in trajnostni razvoj družbe. Digitalne tehnologije imajo za dosego teh ciljev pomembno vlogo. Na letošnji konferenci obravnavamo različne vidike priložnosti in izzivov digitalne preobrazbe. Organizacijam ponujamo usmeritve in napotke za spoprijemanje in premagovanje z izzivi na poti k oblikovanju trajnostnih poslovnih modelov.