Design, Characterisation and Applications of Cellulose-Based Thin Films, Nanofibers and 3D Printed Structures: A Laboratory Manual - Pivec, Tanja; Mohan, Tamilselvan; Kargl, Rupert; Kurečič, Manja; Stana Kleinschek, Karin (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Oblikovanje, karakterizacija in uporaba tankih filmov, nanovlaken in 3D tiskanih struktur na osnovi celuloze: Navodila za laboratorijske vaje. Uvod v laboratorijski priročnik daje teoretične podlage o celulozi in njenih derivatih, ki se uporabljajo kot začetni polimeri za pripravo večnamenskih polimerov s tremi različnimi naprednimi tehnikami - spin premazom, elektrospinovanjem in 3D-tiskanjem. V nadaljevanju je vsaka tehnika predstavljena v ločeni laboratorijski vaji. Vsaka vaja zajema teoretične osnove tehnik za obdelavo polimerov in metode njihove karakterizacije s poudarkom na uporabi pripravljenih materialov. Eksperimentalni razdelki vsebujejo vse potrebne informacije, potrebne za izvedbo vaj, dodani rezultati pa učencem pomagajo pri izvajanju pravilnih in uspešnih vaj ter interpretirajo rezultate.