Advanced Nursing Practice: International Experiences and Future Direction for Nursing in Slovenia, Book of Abstracts (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Napredna znanja v zdravstveni negi: mednarodne izkušnje in usmeritve za razvoj zdravstvene nege v Sloveniji, knjiga pozvetkov. Na prvi mednarodni konferenci o naprednih znanjih v zdravstveni negi v Sloveniji so sodelovali vodilni mednarodni strokovnjaki, ki so predstavili in izmenjali izkušnje na področju izobraževanja in prakse naprednih znanj v zdravstveni negi. Poseben poudarek je bil na razvoju kompetenc in poklicnih aktivnosti ter prepoznavanju vlog medicinskih sester z naprednimi znanji v praksi. Namen konference je bil približati izobraževanje medicinskih sester z naprednimi znanji ter predvsem napredno prakso zdravstvene nege akademskemu in kliničnemu okolju ter odločevalcem v vladnih in drugih poklicnih skupinah v Sloveniji. Rezultati številnih raziskav namreč kažejo, da medicinske sestre z naprednimi znanji z dopolnitvijo ali razširitvijo vlog lahko nudijo strokovno in kakovostno zdravstveno obravnavo bolnikov, prispevajo k boljši učinkovitosti, zmanjševanju stroškov, zadovoljstvu pacientov, zmanjšanju (re)hospitalizacij ter zmanjšanju smrtnosti.