Criminal Justice and Security in Central and Eastern Europe: Perspectives of Rural Safety, Security and Rural Criminology, Book of Abstracts (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Kazensko pravosodje in varnost v Srednji in Vzhodni Evropi – Perspektive ruralne varnosti in ruralne kriminologije, zbornik povzetkov. Zbornik predstavlja povzetke konferenčnih prispevkov 13. mednarodne bienalne konference s področja kazenskega pravosodja in varnosti v Srednji in Vzhodni Evropi, ki jo je Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru organizirala na spletu med 13. in 15. septembrom 2021. Vodilna tema konference je ruralna kriminologija in povezujoče perspektive, v smislu odklonskosti, kriminalitete, družbenonadzorstvenih dejavnosti in zagotavljanja varnosti. Na konferenci je bilo predstavljenih 68 prispevkov, 116 avtorjev iz 22 držav. Konferenca je jubilarna, saj obeležuje proslavo ob 25. obletnici konference(preformuliral), kar kaže na bogato dejavno mednarodno udejstvovanje Fakultete za varnostne vede na raziskovalnem področju.