Tehnološko modeliranje energetskih procesov: Zbirka računalniških vaj - Brinovar, Iztok; Igrec, Dalibor (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Zbirka računalniških vaj je primarno namenjena študentom 1.letnika magistrskega študijskega programa na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, in sicer kot dodatno učno gradivo pri izvajanju računalniških vaj v okviru učne enote Tehnološko modeliranje energetskih procesov. Kot taka se tudi direktno vsebinsko navezuje na pripadajoče laboratorijske vaje. Vaje so namenjene eksperimentiranju z različnimi sistemi oz. procesi, modeliranju z uporabo programskega paketa Matlab/Simulink in vrednotenju matematičnih modelov. Študentje na takšen način izboljšajo poznavanje in razumevanje mehanizmov delovanja obravnavanih procesov ter skozi praktično delo spoznajo celoten cikličen postopek modeliranja. Zbirka računalniških vaj v povezavi z laboratorijskimi vajami in predavanji povezuje obravnavano tematiko v zaključeno celoto.