5th International Conference EnRe-Energy&Responsibility: Book of Extended Abstracts (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
5. mednarodna konferenca EnRe-Energy & Responsibility: Zbornik razširjenih povzetkov referatov. Težnja po izboljšanju energetskih naprav, vpliv okoljskih dejavnikov in razvoj novih tehnologij za izkoriščanje trajnostnih virov prispevajo k temu, da smo v zadnjem desetletju priča intenzivnemu razvoju energetike. Dva najpomembnejša slovenska energetska bazena, ki se nahajata v Velenju in Krškem, sta na prelomnici prenove in se soočata z velikimi izzivi pri nadgradnji in načrtovanju sodobnih energetskih naprav. Sedanja generacija se sooča z veliko etično odgovornostjo, da svojim potomcem zapusti svet s čim manjšim vplivom človeka na okolje. Zato je komunikacija med strokovnjaki in raziskovalci, razprava in izmenjava različnih pogledov na prihodnost izjemnega pomena, kar je namen konference EnRe.