Verjetnost - Dominik Benkovič, Dominik Benkovič (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Pričujoče delo je zastavljeno kot skripta pri predmetu Verjetnost na prvi stopnji študijskega programa Matematika na Fakulteti za naravoslovje in matematiko in je nastalo na podlagi priprav na predavanja. Sestavljeno je iz dveh delov. Prvi del, ki obsega šest poglavij, pokriva vsebino klasičnega verjetnostnega računa: definicijo in osnovne lastnosti verjetnosti, naključne spremenljivke in naključne vektorje ter številske karakteristike in limitne izreke. Drugi del, ki obsega dve poglavji, obravnava naključne procese. Tukaj so najprej predstavljeni osnovni naključni procesi, v nadaljevanju pa so bolj natančno obravnavane homogene markovske verige.