Nanochemistry and Materials: A Laboratory Manual - Stergar, Janja; Ban, Irena (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Nanokemija in materiali: Navodila za laboratorijske vaje. Publikacija vsebuje navodila za laboratorijske vaje pri predmetu Nanokemija in materiali. Študenti se seznanijo z eksperimentalnimi osnovami nanokemije v laboratoriju. Spoznajo različne sintezne in karakterizacijske metode, v povezavi z magnetnimi nanodelci uporabnimi v biomedicinskih in inženirskih aplikacijah. Spoznajo se z varnostjo pri uporabi nanodelcev ter njihovimi učinki, vplivom na tehnologijo in doprinosu k izboljšanju življenja na mnogih ravneh, pri njihovi pravilni uporabi. Navodila so napisana v angleškem jeziku, saj so namenjena tujim študentom, ki izberejo omenjeni predmet.