Ekološka kriminaliteta in ekološka kriminologija: Praktikum - Eman, Katja (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Praktikum je zbirka vaj, ki so nastale po dobrih 15 letih razvoja ekološke kriminologije, raziskovanja ekološke kriminalitete in njunega poučevanja na dodiplomskem študiju na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za varnostne vede. Praktikum sestavlja triindvajset vaj, glede na teme razdeljenih v osem poglavij. Gre za izbor uporabnega in za študente zanimivega gradiva, s katerim pri vajah utrdijo in nadgradijo na predavanjih predstavljene teme. Namen praktikuma je študentom omogočiti, da razširijo svoja obzorja in pridobijo dodatna znanja, pri čemer jih navodila v delovnem gradivu spodbujajo, da informacije poiščejo tudi sami in da pri reševanju posameznih nalog povezujejo teorijo z znanjem, pridobljenim pri drugih predmetih. Vaje temeljijo na resničnih primerih iz prakse in tako študentom omogočajo, da podrobneje spoznajo različne oblike odzivanja na deviacije zoper okolje. Sam praktikum je primarno namenjen študentom Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, hkrati pa je gradivo lahko uporabno tudi za posameznike, ki jih to področje zanima.