Language for Specific Purposes in the Framework of Criminal Justice and Security (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Jezik za posebne namene v okviru varnostnih ved. Znanstvena monografija se ukvarja z jezikom stroke s področja varstvoslovja in se osredinja tudi na podpodročja, in sicer policijo, pravo, varnost, administracijo itn. V delu so zbrani prispevki jezika stroke varstvoslovja, ki so jih pripravili slovenski in tuji avtorji, in sicer Jelena Gugić z Univerze v Pulju, Mojca Kompara Lukančič z Univerze v Mariboru, Nives Lenassi z Univerze v Ljubljani, Dragoslava Mićović z Univerze v Beogradu, Eva Podovšovnik z Univerze na Primorskem, Jasna Potočnik Topler z Univerze v Mariboru, Vanja Slavuj z Univerze na Reki in Tilen Smajla z Univerze v Mariboru. Delo nudi vpogled v angleščino in italijanščino skozi prizmo vsebin, ki se osredinjajo na jezik varstvoslovja v vlogi jezika stroke.