International Conference Fluid Power 2023: Conference Proceedings (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2023)
Mednarodna konferenca Fluidna tehnika: Konferenčni zbornik. Mednarodne konference Fluidna tehnika/Fluid Power so dvodnevni dogodek, namenjen vsem, ki se profesionalno ukvarjajo s hidravličnimi ali pnevmatičnimi napravami in pogoni ter vsem tistim, ki želijo biti obveščeni o "najsodobnejšem stanju", novih odkritjih in novostih na področju hidravlike in pnevmatike. Vsi prispevki uvrščeni v program konference so recenzirani in zbrani v zborniku konference. Srečanja strokovnjakov na teh konferencah v Mariboru je tradicija že od leta 1995 dalje; organizirajo pa jih člani Laboratorija za oljno hidravliko na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Konference so dvonevni dogodek, organizirane vsako drugo leto in so najpomembnejši dogodek s področja stroke v Sloveniji in v tem delu Evrope. Letošnja konferenca poteka FT2023 120 in 21. septembra v Mariboru, v Kongresnem centru Habakuk.